Trekt de Staatsloterij aan het kortste eind?

Ook u heeft vast wel eens gefantaseerd wat u zult doen als u de hoofdprijs in de Staatsloterij wint. Op financieel gebied wordt het onmogelijke dan ineens mogelijk. Maar zou u ook aan deze loterij deelnemen als u wist dat er minder prijzen worden uitgekeerd dan de Staatsloterij u heeft voorgehouden?

De Hoge Raad oordeelde in 2015 dat de Staatsloterij deelnemers heeft misleid door prijzen te trekken uit een pot waarin ook onverkochte loten zaten. Daardoor was de winstkans voor deelnemers kleiner dan zij dachten. Die misleiding duurde van 2000 tot 2008.

Misschien heeft u deelgenomen aan de bijzondere trekking uit 2017. Die was door de Staatsloterij georganiseerd in een poging om het geschonden vertrouwen te herstellen. Een ander doel was het voorkomen of beperken van mogelijke schadeclaims.

Deelname aan deze trekking brengt met zich mee dat u de Staatsloterij nu niet meer kunt aangespreken vanwege misleiding.

Andere deelnemers, die niet deelnamen aan de bijzondere trekking in 2017, hebben inmiddels gerechtelijke procedures gestart tegen de Staatsloterij. Doel daarvan: het verkrijgen van een schadevergoeding. Die schade wordt begroot op de totale kosten van de gekochte loten minus het ontvangen prijzengeld in de periode 2000 – 2008. De eerste uitspraken van rechtbanken worden op korte termijn verwacht.

Voor de Staatsloterij staat er veel op het spel. In geval van een ongunstige uitspraak wordt verwacht, dat ook andere deelnemers de Staatsloterij tot schadevergoeding zullen aanspreken. Dat kan leiden tot een zeer forse schadepost.

Als u (1) heeft deelgenomen aan de Staatsloterij van 2000 tot 2008 en (2) niet heeft deelgenomen aan de bijzondere trekking, dan is het zinvol om te laten beoordelen of ook u de Staatsloterij kunt aanspreken. Bent u voor rechtsbijstand verzekerd, dan dekt uw verzekering de kosten van uw advocaat.

Neemt u gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling