mr. H.J.W. (Rik) Weekers
Advocaat

Diep ademhalen en doorgaan

“Powerlifting en advocatuur, twee voorbeelden van topsport. Topsport, omdat je zowel als powerlifter en advocaat doorzettingsvermogen nodig hebt. Want succes vraagt soms om een lange adem. Een hele lange adem. Als powerlifter train ik week in, week uit voor een belangrijk kampioenschap. Maar soms zit het tegen en opgeven is dan geen optie. Binnen de advocatuur kan het ook tegenzitten. De tegenpartij kan je standpunt afwijzen; diep ademhalen en doorgaan is mijn devies. Daarbij moet je bij beide takken van sport onder druk kunnen presteren. Als ik voor toeschouwers een krachtoefening uitvoer, brengt dat druk met zich mee. Bezwijk ik daaronder, dan gaat het mis. Dat geldt ook voor het bepleiten van een zaak tijdens een zitting. Tot slot is tactisch sterk zijn een belangrijke overeenkomst: wat doen je tegenstanders en hoe ga je daarmee om? Je moet proberen de bewegingen van je tegenstander te voorspellen, zodat je daarop kunt inspelen. Iets wat mij op het lijf is geschreven.”

Sinds 2007 is Rik als advocaat werkzaam bij Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen. En Rik studeerde in 2005 af in het Nederlands recht aan de universiteit in Maastricht.

Rik heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied verbintenissenrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.