mr. S.I.J. (Simone) van Hees
Advocaat

‘Fundament van kalksteen en rechtvaardigheid’

“Het fotomoment. Voor mij kiezen tussen Roermond en Maastricht. Kiezen tussen de stad die mij een werkplek biedt waar ik me enorm thuis voel of de stad die mijn letterlijke thuis is. Maar de ENCI-groeve, het mooie en bijzondere plekje aan de Sint-Pietersberg ligt toch echt in Maastricht. Mooi en bijzonder vanwege haar grootsheid en rijk verleden. Deze plek is de basis, letterlijk en figuurlijk het fundament, waarop veel huizen zijn gebouwd.

En als advocaat wil ik ook het fundament zijn waarop mensen kunnen bouwen. Zo wil ik mensen ontzorgen, voor hen klaar staan en strijden voor rechtvaardigheid.  Dit alles in de wereld van fiscaal recht, verbintenissenrecht en huurrecht.  Hier voel ik me als een vis in het water: getallen, puzzelen, en oplossingen zoeken.  En ook hard werken, doorgaan en niet opgeven. Dat laatste is me met de paplepel ingegoten. Talloze weekenden heb ik, samen met mijn vader die ondernemer is, bergen fysiek werk verzet. Soms mopperend. Eerlijk is eerlijk. Maar nu ben ik dankbaar voor de lessen die mijn ouders mij hebben geleerd. Iets met jong geleerd….”

Sinds januari 2021 is Simone werkzaam bij Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen waarbij haar focus ligt op fiscaal recht, verbintenissenrecht en huurrecht. In 2021 studeerde zij af aan de universiteit in Maastricht en in juli 2021 is Simone als advocaat beëdigd.