mr. N. (Nicole) Geradts
Advocaat-Mediator-Directie

Driedubbele winst is pas winst

“Let’s go! En dan het liefst uit volle borst. Zo beginnen mijn teamgenoten en ik iedere handbalwedstrijd. En na afloop geven we de tegenstander altijd een handdruk. Ook als de cijfers op het scorebord in ons nadeel zijn. Het klinkt misschien cliché, maar winst is een relatief begrip. Want heb je gewonnen als de cijfers in je voordeel uitpakken of als je als team de wedstrijd van je leven hebt gespeeld? Die vraag komt ook aan bod bij personen- en familierecht, mijn specialisatie. Het draait hierbij niet altijd om het winnen of verliezen van een zaak. In mijn ogen is de winst het grootst als twee partijen met elkaar aan tafel zitten, overleggen en in hun gezamenlijk belang én in dat van de kinderen goede afspraken maken. Ik tel dan een driedubbele winst. Maar als praten nergens op uitdraait, krijgt let’s go voor mij een stevigere betekenis. Dan ga ik voor de winst, waarbij ik de verliezer achter me laat. Ver achter me laat. En voor de duidelijkheid, dat geldt zowel voor de advocatuur als voor handbal.”

Nicole studeerde in 2000 af in Nederlands recht aan de universiteit in Utrecht. Sinds 2000 is Nicole als advocaat werkzaam bij Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen. Nicole en Jeroen vormen sedert oktober 2018 samen de directie in het kader van een gefaseerde bedrijfsopvolging. 

 

Nicole heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden personen- en familierecht en erfrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.