Beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden spreken werkgever en werknemer in onderling overleg af om het dienstverband te beëindigen. Dit kan zonder de tussenkomst van een rechter of het UWV.

Vaststellingsovereenkomst

De afspraken tussen werkgever en werknemer omtrent de beëindiging van het dienstverband dienen altijd schriftelijk vastgelegd te worden. Veelal zullen deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

In een vaststellingsovereenkomst worden de voorwaarden waaronder het contract wordt beëindigd vastgesteld. Denk hierbij aan eventuele vergoedingen en einddatum van het arbeidscontract. Of bijvoorbeeld of een werknemer zich nog dient te houden aan afspraken uit de arbeidsovereenkomst, zoals een concurrentiebeding of een relatiebeding.

WW-uitkering

In beginsel heeft een werknemer bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden recht op een WW-uitkering. Het is wel van belang dat uit de vaststellingsovereenkomst blijkt dat het initiatief voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst bij de werkgever vandaan komt.  Het is daarom van groot belang dat dit duidelijk in de vaststellingsovereenkomst wordt vastgelegd.

Win juridisch advies in!

Voor zowel werkgever als werknemer is het verstandig om bij een beëindiging van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden contact op te nemen met een advocaat. Daarmee worden (toekomstige) problemen voorkomen. Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Als werknemer:

– U heeft van uw werkgever een aanbod tot beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden gekregen en wenst hierover juridisch advies te ontvangen.  Mogelijk vergoedt uw werkgever zelfs de kosten voor de inschakeling van een advocaat.

Als werkgever:

– U wilt het dienstverband van een medewerker met wederzijds goedvinden beëindigen en u wilt graag weten hoe dit het beste aangepakt kan worden;

– U heeft een concept vaststellingsovereenkomst ontvangen en wilt deze graag laten controleren door een advocaat;

– U wilt een vaststellingsovereenkomst laten opstellen.

 

Neem voor een vrijblijvend gesprek gerust contact met ons op.

 

Mw. mr. S.I.J. (Simone) van Hees

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling